4.1 - Aanvraag buiten catalogus - Hoe vraag ik een opleiding buiten catalogus aan?

Het kan wel eens voorkomen dat een aanbieder of een bepaald leerproduct (cursus, opleiding, workshop etc) nog niet beschikbaar is op het leerportaal. Dit komt doordat we op onze zakelijke portalen andere voorwaarden hanteren dan op onze publieke website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan betalingsvoorwaarden: Omdat we voor zakelijke klanten de facturatie verzorgen, moet een aanbieder onze voorwaarden hiervoor voor het publiceren van producten op een zakelijke site accepteren.

Als een aanbieder niet online staat, kan je het Niet Gevonden formulier invullen.  Dit formulier vind je op de homepage van het leerportaal, rechtsboven in de hoek staat een link naar het formulier. 

Voor het aanvragen van een opleiding buiten het opleidingsaanbod neem je de volgende stappen:

 1. Jij vult als medewerker het Niet Gevonden formulier in. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet: Hoe eerder, hoe beter.
 2. Springest beoordeelt je aanvraag op compleetheid en haalbaarheid:
  - Heb je het formulier volledig ingevuld, en heb je je nog niet ingeschreven bij de aanbieder? Je aanvraag kan verwerkt worden. 
  - Mist er informatie, of ben je ingeschreven bij de aanbieder? Je aanvraag kan niet verwerkt worden. Springest neemt contact met je op.
  - Betreft de aanvraag een leerproduct waarbij (één van) de volgende aspecten van toepassing is? Dan kunnen we de aanvraag helaas niet verwerken
 3. Springest voegt het product toe aan het aanbod
 4. Springest stuurt je een link waarmee je een inschrijvingsaanvraag kan doen.
 5. Je leidinggevende krijgt een goedkeuringsverzoek. 
 6. Als je aanvraag door je leidinggevende is goedgekeurd, wordt de inschrijvingsaanvraag naar de aanbieder verstuurd
 7. De aanbieder moet akkoord gaan met de voorwaarden die vanuit je werkgever en Springest gesteld worden
 8. De aanbieder accepteert je inschrijving. Je bent ingeschreven.

Schrijf je nooit direct in bij de opleider, behalve wanneer dit expliciet geïnstrueerd wordt.

De aanbieder gaat niet akkoord met de voorwaarden, wat nu?

Het kan wel eens voorkomen dat een aanbieder niet akkoord gaat, dit kan om verschillende redenen zijn. In dat geval laat de leeradviseur je dit weten en zoekt diegene samen met je naar een alternatieve optie.

Wat als er geen geschikt alternatief online staat?

De missie van Springest is iedereen zijn volle potentieel laten bereiken. Daarom willen we je altijd helpen de voor jou beste opleiding te volgen. Als we samen geen alternatief kunnen vinden, overlegt Springest met je HR afdeling hoe we het op kunnen lossen.

Dit betekent wel dat het wat langer kan duren voor je je hebt ingeschreven. Springest houdt je op de hoogte tijdens het proces.

Waarom moet ik me ook nog bij de aanbieder inschrijven?

Soms moet je je, nadat je je hebt ingeschreven via het Leerportaal, ook nog inschrijven bij de aanbieder. Doe dit alleen als dit expliciet door Springest geinstrueerd wordt. Dit kan de volgende redenen hebben:

 1. Je wilt bekostigd onderwijs volgen, en moet je ook nog via Studielink inschrijven.
  In Studielink worden je ECTS bijgehouden, en is gekoppeld aan je DigiD. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook stufi aanvragen, en volg je de opleiding tegen de wettelijk vastgestelde kosten.
 2. De aanbieder registreert certificaten en voortgang in hun eigen programma
  Springest probeert met zoveel mogelijk aanbieders een integratie op te zetten, zodat dit niet nodig is. Op dit moment kan het nog voorkomen dat de certificering alleen bij de aanbieder wordt bijgehouden. 
 3. Het is een buitenlandse aanbieder
  In Nederland zijn er bijna 7000 aanbieders aangesloten, waarbij je je zonder problemen kunt inschrijven. In het buitenland hebben we nog niet zo'n grote dekking (al zijn we daar hard mee bezig!). Daarom vragen we je soms om je direct bij de buitenlandse aanbieder in te schrijven.

Het kan wel eens voorkomen dat een aanbieder niet akkoord gaat, dit kan om verschillende redenen zijn. In dat geval laat de leeradviseur je dit weten en zoekt diegene samen met je naar een alternatieve optie.

Hoe werkt de betaling van mijn inschrijving precies?

Jij hoeft als deelnemer geen actie te ondernemen om je inschrijving betaalt te krijgen. Dit wordt tussen je werkgever, Springest en de aanbieder geregeld. Hoe dat precies in zijn werk gaat lees je in dit artikel.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback. Als je nog vragen hebt: stel ze gerust hieronder. Sorry, je feedback kon niet worden verstuurd. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op