1.7 - Aanbodbeheer - Hoe kan het dat de prijs op het leerportaal soms verschilt met de prijs op de site van de aanbieder?

Soms verschillen prijzen op het leerportaal in vergelijking met de prijzen die je op de site van de aanbieder vindt. Dit kan de volgende redenen hebben:

  1. Op de site van Springest wordt een inclusief prijs getoond, niet alleen de prijs voor het leerproduct. De kosten komen dus bijvoorbeeld door studiematerialen, lunch, of accommodatie kosten hoger uit dan je op de site van de aanbieder ziet. Lees dit artikel voor aanbieders om meer te weten te komen over ons "Complete prijzen" beleid
  2. De aanbieder hanteert een hogere BTW-vrije prijs, en jullie mogen BTW vrije producten afnemen.

Wat mag niet?
De aanbieder mag onder geen beding de fee die wordt afgedragen aan Springest opnemen in de productprijs. Hiermee wordt akkoord gegaan in de voorwaarden die getekend worden wanneer de aanbieder zich aansluit bij Springest. 

Wat als een medewerker erachter komt dat op Springest verschilt met die van de site van de aanbieder?

  1. Laat de medewerker de prijs controleren: Klik op details op het leerproduct in het portaal, en kijk welke kosten zijn inbegrepen. Controleer daarna de site van de aanbieder, en vergeet daarbij niet te kijken naar al dan niet inbegrepen kosten.
  2. Controleer of de aanbieder een BTW vrij tarief hanteert
  3. Klopt de prijs alsnog niet? Laat de medewerker dan een mail sturen naar help@springest.nl. Een leeradviseur helpt de medewerker verder.

Wat als de aanbieder de fee wel in de prijs heeft opgenomen?
De aanbieder is verantwoordelijk voor de data op de leerportalen. Met meer dan 40.000 producten heeft Springest daar geen actieve controle op. Het kan dus voorkomen dat de aanbieder de fee zonder medeweten van Springest toch in de prijs heeft opgenomen. 

Het beleid is dan als volgt: 

  1. Springest neemt contact op met de aanbieder, en verzoekt deze de prijzen aan te passen
  2. Doet de aanbieder dat niet, wordt deze uit het aanbod verwijderd op alle Springest portalen
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback. Als je nog vragen hebt: stel ze gerust hieronder. Sorry, je feedback kon niet worden verstuurd. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op