3.1 - Gebruikersbeheer - Hoe kan ik als site eigenaar admin gebruikers toevoegen?

Het is mogelijk om als site eigenaar zelf nieuwe gebruikers toe te voegen aan je eigen Springest Go.

De volgende zes typen gebruikers kun je toevoegen aan jouw leerportal, elk met hun eigen mogelijkheden en rechten:

1. Medewerkers
  2. Managers of approvers
  3. Site eigenaren
  4. Aanbieder eigenaren (bijvoorbeeld van een intern opleidingsinstituut)
  5. Aanbieder beheerders
  6. Trainers
1

Medewerkers toevoegen aan mijn leerportal

Medewerkers kunnen met een eigen account inloggen op jouw leerportal en zelfstandig trainingen of cursussen zoeken en boeken.

Een medewerker als gebruiker toevoegen gaat als volgt:

1. Ga in de admin-omgeving naar 'Systeem' en selecteer 'Gebruikers':

2. Klik op de knop 'Nieuwe Mijn Springest gebruiker'.

3. Voeg de gegevens voor de nieuwe gebruiker toe in de daarvoor bestemde velden:

4. Selecteer bij 'Domein' jouw eigen bedrijfsnaam.

5. Selecteer bij 'Rollen' afhankelijk van de functie van de medewerker:

• 'employee' (kan zoeken en boeken voor zichzelf);
    • 'approver' (kan als manager van andere gebruikers worden aangesteld om boekingen goed te keuren);
    • of 'booker' (kan voor medewerkers of collega's trainingen boeken).

6. Selecteer bij 'Managers' welke collega's de boekingen van deze medewerker dienen goed te keuren. Indien dit niet van toepassing is, kun je dit veld leeg laten.

7. Vergeet niet af te sluiten met de knop 'Opslaan'. De nieuwe gebruiker ontvangt nu een bevestiging per mail op het door jou ingevulde e-mailadres.

2

Managers of approvers toevoegen

Het is mogelijk om zelf managers of approvers toe te voegen aan jouw Springest Go-portal. Deze medewerkers kunnen vervolgens inschrijvingsaanvragen van de aan hen toegewezen medewerkers goedkeuren of afkeuren.

De stappen die je hiervoor doorloopt zijn hetzelfde als hierboven omschreven voor het toevoegen van medewerkers.
Selecteer bij 'Rollen' 'approver' (kan als manager van andere gebruikers worden aangesteld om boekingen goed te keuren) of 'booker' (kan voor medewerkers of collega's trainingen boeken).

Vergeet niet af te sluiten met de knop 'Opslaan'. De nieuwe gebruiker ontvangt nu een bevestiging per mail op het door jou ingevulde e-mailadres.

3

Site eigenaren toevoegen

Het is mogelijk om gebruikers toe te voegen als site eigenaar aan de admin-omgeving van jouw Go-portal.

Let op: deze gebruikers hebben meer rechten dan Mijn Springest-gebruikers (zoals medewerkers) en 'bookers' (zoals managers). Site eigenaren kunnen onder meer rapportages inzien en trainingen toevoegen en verwijderen in het platform.

Een nieuwe site eigenaar toevoegen gaat als volgt:

1. Ga in de admin-omgeving naar 'Account'.

2. Selecteer 'Gebruikers & Trainers' in de drop down.

3. Klik op de knop 'Nieuwe gebruiker'.

5. Voeg het e-mailadres voor de nieuwe gebruiker toe in het daarvoor bestemde veld.

6. Selecteer bij type gebruiker 'Site eigenaar'.

7. Klik op 'uitnodigen'. De nieuwe gebruiker ontvangt nu een bevestiging per mail op het door jou ingevulde e-mailadres.

4

Aanbieder eigenaren toevoegen

Het is mogelijk om gebruikers toe te voegen als aanbieder eigenaar van jouw opleidingsinstituut. Deze gebruiker heeft de rechten van een beheerder en de mogelijkheid gebruikersrechten te beheren. Aanbieder eigenaren hebben volledige rechten over het aanbieder account.

Volg dezelfde stappen als vermeld bij 'Site eigenaren toevoegen aan mijn leerportal' en selecteer 'Aanbieder eigenaar' bij type gebruiker.

5

Aanbieder beheerders toevoegen

Het is mogelijk om gebruikers toe te voegen als aanbieder beheerder van jouw opleidingsinstituut. De gebruiker heeft de rechten van een trainer en toegang tot alle onderdelen van de admin behalve het beheren van gebruikers.

Volg dezelfde stappen als vermeld bij 'Site eigenaren toevoegen aan mijn leerportal' en selecteer 'Aanbieder beheerder' bij type gebruiker.

6

Trainers toevoegen

Het is mogelijk om gebruikers toe te voegen als trainer van jouw opleidingsinstituut. Deze gebruiker kan nieuwe trainingen aanmaken, hun eigen trainingen bewerken en conversies bekijken.

Volg dezelfde stappen als vermeld bij 'Site eigenaren toevoegen aan mijn leerportal' en selecteer 'Trainer' bij type gebruiker.

Rollen van gebruikers wijzigen.